Ay Tutulması

Güneş tutulmasından yaklaşık 2 hafta sonra Ay tutulması olmaktadır. Ay tutulması dolunay zamanında, Ay’ın Ay düğümlerinden birisisiyle kavuşumu sırasında, Dünya’nın Güneş’le Ay arasından geçmesiyle gerçekleşen, gökyüzü oluşumudur.

Ay; zihin, farkındalık, idrak

Dolunay idrak etmekle ilgilidir. Bir konuda muntazaman ilerliyorsunuzdur, durmadan bir şeyler yapıyorsunuzdur. Bu eylemleriniz sonucunda ne elde edeceğiniz, Dolunay’da açığa çıkar. Ay tutulması gerçekleştiğinde bize, “Oyunu bu şekilde oynadın ve eylemlerin sonucunda bunu alacaksın”, der. Eylemlerimiz sonucunda elde ettiklerimiz, çoğunlukla beklentilerimize göre epey farklılık gösterebilir. Belirli beklentiler dahilinde hayatın içindeki rolümüzü gerçekleştiririz; sonra Ay tutulması olur ve pat diye düşündüğümüzden, neredeyse tamamen farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu sıklıkla olur.

Tutulmalar sırasında işlerin içindeki gerçekliğin ortaya çıktığını görebiliriz. Bu adeta gerçeklerle yüzleştiren bir değerlendirme zamanıdır. Özellikle Ay tutulmaları zihni gerçeklere döndürmeye yardımcı olur. Eğer bu tutulma sizi sert etkiliyorsa, bunun hayat içindeki rolünüzü oynamanızla ilgili bir sebebi vardır. Bir aksiyon alındı, bir şeyler oluyor, adeta kilitlenmiş gibi, “Tamam, ben fikrimi değiştiriyorum, şimdi bir şeyleri değiştirip farklı şekilde yapacağım.”, diyemiyoruz, Ay tutulmasında. Güneş tutulmasında diyebiliriz. Çünkü bir döngünün sonuna gelinmiştir; ya mevcut bir konuyu yepyeni bir şekilde ele alırız ya da konu tamamlanmıştır, yeni bir hikayeyle yepyeni bir döngüye başlarız. Ay tutulması, “Bugüne kadar yaptıklarım beni buraya getirdi, harekete geçen karmik ivme sürüyor ve bununla uğraşmaya devam edeceğim”, durumu gibidir. Bir çeşit büyük farkındalık gibi. Eğer oyunu, hayatınızda işe yarayacak şekilde ve gerçekten adil bir şekilde oynadıysanız, o vakit bir Ay tutulması “bu olanlara inanamıyorum, umduğumdan çok daha fazlası oldu” bile dedirtebilir. Veya bunun tam tersi de olabilir. Doğum haritanızın yapısına ve nelerin etki altında kaldığına bağlı olarak durumlar değişebilir.   

8 Kasım 2022 Ay Tutulmasının Doğumu 

25 Ekim 2022’de gerçekleşecek Güneş tutulmasını takiben 8 Kasım 2022’de Ay tutulması gerçekleşecektir. Güneş tutulmasında olduğu ve detaylı bilgisini diğer yazımda paylaştığım üzere, Ay tutulması da ilk doğduğu Saros serisinin bir parçasıdır. Bu sebeple 8 Kasım’daki Ay tutulmasını incelemeden önce, tutulmanın ait olduğu serinin ilk tutulmasına bakmamız gerekmektedir.

Bu serideki Ay tutulmasının ilki 14 Nisan 1680, 10:38:34, Yamakoti, Antik Ana Meridyende gerçekleşmiştir.

Tutulmanın doğum haritasında kaş kaldıran etkiler…

1) Mars Güneş’le birlikte ve tutulan Ay’a kuvvetli bir açı yapıyor. Böylece Mars denkleme dahil oluyor. “Zorlayıcı davrandım, fazla mücadele ettim, belki üzerinde yeterince düşünmedim, belki uyum yaratmak ve anlaşmalar sağlamak yerine durumları sürekli zorladım, itip kaktım ve savaştım.” Bu tutulmada bu tarz bir nitelik var, dolayısıyla oldukça çelişkili, ihtilaflı bir tutulmaya bakmaktayız. Hayatımızda ve dünya olaylarında anlaşmazlık yaratma potansiyeli olan bir tutulma. Hem Güneş hem de Ay tutulmalarının Saros serisi doğum haritalarında Mars’ın tutulma noktalarına dahil olduğunu görüyoruz. Potansiyel olarak fikir ayrılıkları ve anlaşmazlıklar taşıyan bir tutulmadır diyebiliriz.

2) Bunu daha eğlenceli hale getirsin diye, Satürn de Güneş ve Ay’a kare açı yapmaktadır. Her ne zaman Güneş, Ay ve Satürn, kavuşum dahil, birbirlerine kare açı yaparlarsa, yani birbirlerine 1-4-7-10 konumundaysa, buna kibarca “budala yogası” diyebiliriz. Yani, işleri kolaylıkla mahvetmek mümkündür. İnsanların işleri ahmaklık derecesinde saçmalayarak yapma potansiyeli nedeniyle bu Ay tutulmasında, “Bunun işe yarayacağını düşünebildin yani?” dedirten bir sürü ilginç şeyler olabilir.

Bu oluşum, bu yılki Ay tutulması haritasında da kendini tekrar etmektedir. Budala kimdir? Budala kişi, gelen ve bir şeyler yapan, bunun neticesinde işleri daha da kötü hale getirendir. “Eğer hiçbir şeye dokunmamış olsaydı, durum daha iyi olurdu”, dedirtendir. Bu tutulmada bu etkiyle karşı karşıyayız. Yapmakta olduklarımıza ve yaptıklarımıza bağlı olarak nasıl bir netice bekleyebiliriz? Büyük ihtimalle zorluk ve anlaşmazlıklar. Pek sevimli bir tutulma haritası değil.

3) Tutulmanın ilk haritasında Plüton Satürn’le kavuşumda. Plüton her şeyi daha fazla yoğunlaştırabilir ve daha ciddi bir sertlik ve şiddet eğilimi verebilir.

8 Kasım 2022 Ay Tutulması

Önümüzdeki 8 Kasım 2022 Ay tutulmasında Merkür ve Venüs de Güneş’le birlikte denkleme dahiller. Merkür ve Venüs ilk haritada, tutulmanın parçası olmamalarına rağmen, şimdi bu tutulmada oyuna girmekteler.

Güzel haber, Mars, Güneş ve tutulma noktasına önemli açı yapmamakta-en azından bir de onu dert etmemize gerek yok. Bu da anlaşmazlık ve ihtilafların çok ciddi olmaması demek olabilir. Sadece ilk doğum haritasında olduğu kadarlık bir etkisi mevcut.

Burada olan büyük olay tutulan Ay’ın Uranüs’le birlikte oluşuyla ilgili. Uranüs’ün tutulan gezegenle ilintili olduğunu gördüğümüzde bu durum farkındalığı arttırır. “İhtiyacım olan esasında buydu, işler yolunda gidecek, eylemlerini gerçekleştiriyorsun, belirli bir neticeye doğru ilerliyorsun ve bu tutulma gerçekte ihtiyacın olan neticenin ne olduğunu anlaman için yardımcı oluyor, süreç boyunca ihtiyacım olan gerçekte buydu, büyük ihtimalle ihtiyacın olan netice, bir süredir uğruna koşuşturduğun neticeden farklıydı.” Neye ihtiyacınız olduğu ancak derin bir farkındalık, anlayış, idrak ile olabilir.

Esas dikkat çeken

Tutulmayla ilgili en büyük sıkıntı Satürn, Güneş ve Ay yine birbirlerine kare açı yapmaktadır, yani budala yogası, tutulmanın doğum haritasında olduğu gibi, burada da mevcut. Ay tutulmasıyla ilgili en tatsız olay bu. İşleri yapıyorsunuz, yapıyorsunuz, “tamam işe yarayacak” diye devam ediyorsunuz, tutulma oluyor ve pat, “ben ne düşünüyordum ki, bunun işe yarayacağını nasıl düşündüm?”, dedirtiyor. Bu tutulma sizi etkiliyorsa, aklınız başında değildi, tam bir aptallık hali söz konusuydu. Bazı şeylerin yolunda gitmemesini bekleyebilirsiniz.

Bu tutulma, işe yaracağını düşündüğümüz bazı konuların işe yaramayacağını idrak etmemize yardımcı olabilir. Hepimiz hata yaparız ve önemli olan gerçekte neye ihtiyacımız olduğunun farkına varabilmek (Uranüs Ay) ve “Israrla yapmaya devam ettiklerim işe yaramayacak”, diyerek bu davranışları tekrar etmemektir. Böylece 18 yıl boyunca bir sonraki aynı döngüye ait tutulmaya kadar bu temayı tekrar etmemiş olmamıza yardımcı olabilir. Tutulmalar, hayatımızda yaklaşık 18 yıllık bir tema kurgulayabilir.

Müdahaleyi bırak ve teslim ol

Her tutulmada yapacağımız değişikliğin etkileri, 18 yıl boyunca hayatımızın bir parçası olmaktadır. Budala yogası bize ne kadar aptallık yaptığımızı gösterir ki, 18 yıl sonra daha azımız “ne kadar aptalmışım, bunun nasıl iş yaracağını düşündüm” diyebilelim. Güneş, Ay, Satürn birbirlerine kare açı yaptığında, yapılabilecek en iyi şey her ne yapmaya çalışıyorsak, bunun üzerinden ellerimizi çekmek ve karışmamaktır. Aptal kimdi? Bir şeyleri daha iyi hale getirmek için gelip, ne yaptığını bilmeden her şeyi olduğundan daha kötü hale getirendi. Bu tutulma sizi etkiliyorsa, yapılması gereken teslimiyettir. Hiçbir şey yapamayacağınız gerçeğiyle yüzleşip, bu konuyu çalışır hale getirmek için yeterli bilgeliğiniz ve bilginiz olmadığını kabul edip, müdahale etmemektir. Yeterli bakış açısına sahip oluncaya dek bir adım geri atıp, sadece beklemek. Hükümetlerin de bu politikayı tanımasında fayda olabilir. Haritalarda bu yerleşim etkisi olduğu zaman genellikle karışmadan durmak pek mümkün olmayabilir. Aksine, neyi kurcaladığını bilmeden karıştırmaya devam edilebilir.

İlişkiler ve anlaşmaların yardımı olabilir

Bu tutulma için iyi bir şeyler söylemek gerekirse, Merkür ve Venüs tutulma noktasına açı yapıyorlar. Tutulmanın doğum haritasında bu 2 gezegen tutulma noktasını görmüyor oldukları için bu tutulmada en kuvvetli etkide olmayabilirler. En kuvvetli etki Satürn’den gelendir ve “Yapacağın bir şey yok, müdahil olma, sonuçları kabul et ve oradan yola devam et” şeklindedir. Merkür ve Venüs’ün olumlu etkilerine dönecek olursak, “Tamam, aptallık ettin, ancak bunun içinden geçmene yardımcı olan ilişkiler de kurdun. Kendinle anlaşmalar yaptın ve dengede nasıl yaşayacağına karar verdin. Bu sana yardımcı olacaktır.”

Kapsama alanı

Bu tutulmada Ay yaklaşık 16 derece Boğa’da tutulmaktadır. Bu dereceye yakın bir gezegen veya ev noktanız varsa, farkındalık ve açığa çıkma bu konularda olacaktır.

Büyük bir şekilde değişebilmeyi öğrenmek için tutulan konu her ne ise, tamamen başka, yepyeni bir şekilde onun üstesinden gelmeyi öğrenmemiz gerekmektedir. Tutulma eğer 10. Evdeyse, “Bunun ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünmüştüm, kariyerimi bu şekilde inşa ettim, ancak şimdi görüyorum ki büyük olasılıkla bu pek öyle olmayacak.” (Ev noktaları ve gezegenlerin genel olarak temsil ettiklerini bir önceki Güneş tutulması yazımda bulabilirsiniz.)

2 derece Akrep’te Güneş tutulması ve 16 derece Boğa’da Ay tutulması. Gezegen veya ev noktanız bu derecelere ne kadar yakınsa, etkisini de o derece yoğun deneyimlemek mümkün. Her tutulmanın her insan üzerindeki etkisi farklı olmaktadır. 8 Ekim’den 8 Aralık 2002’ye kadarki dönemde etkileri hissedilebilir. Tutulmalar herkes için tam gününde etki eden oluşumlar değildir. 

İleri seviye ders

Değişim güzeldir. Bazen değişim zorlayıcı olsa da hepimiz değişim için buradayız. Acımasız diye bakmaktan ziyade, hayatımızda daha sağlıklı ve faydalı bir şeyler olması yolunda, olanın, görünenden daha büyük bir amacı vardır, diye bakabilmemiz önemli. Uzun vadede oyunda yolunu kaybetmemek için astroloji yardımcı olmaktadır. Şu andaki oluşum, uzun vadede başarılı olabilelim diye bugün ihtiyaç duyduğumuzu bize yaşatmaktadır. Hayatla derinden bağlantıya geçmek, kendimizle daha huzurlu olmak ve daha iyi bir halde olmak için kendi oyunumuzun içindeyiz. Zorlayıcı bir tutulma geçiriyorsanız, bu Tanrı size gıcık olduğu ya da sizi unuttuğu için değil, aksine “öğrenilmesi gereken büyük bir şey vardı, bunu öğrenip, ilerleyebilmeniz için var”, diye düşünebilirsiniz.

Tutulma ile ilgili bilgiler Ernst Wilhelm’in Effects of the November 2022 Lunar Eclipse videosundan alınarak tercüme edilmiş ve ek yorumlar eklenmiştir.1

Sorularınız için info@hayatinisaretdili.com